Моя нещо отгоре има странна цепнатина, та ми е интересно такъв съд на каква цена ще е и нов ли да го търся или втора ръка? Моя е с датчик за нивото на антифриза, но не испуска от него, а от една странна цепнатина отгоре на съда. Не е удрян - поне при мен де, не съм видял там да е натоварен - тия дни като го гледах даже реших да сменя и капачката на съда че май старата е с блокирал клапан!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разширителен съд за антифриз на 155
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениекак така странна цепнатина. то по принцип разширителния съд не би трябвало да е пълен до горе а и ако цепнатината е отгоре мисля че би могъл и да го залепиш
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеа нов датчик поръча ли си. че по-вероятно стария ще се счупи ако опиташ да го извадишдано само сега с тия пътувания не се сцепи повече... с нова капачка съм и я държа леко открехната да не надува много
не е затегната докрай де - иначе държи налягане.
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение20 кинта
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Ще използвам темата на колегата да задам няколко въпроса.
Преди няколко дена си смених термостата и естествено източих профилактично целия антифриз и ми направи впечатление следното:
Преди на загряла кола като отворя капачката на разширителния съд си личеше, че си има някакво налягане а сега нито съска нито нищо! Нормално ли е това? Да не би нещо капачката да ми преви някакви мизерии, защото доколкото знам системата трябва да си работи под някакво налягане колкото и да е малко?
След като бях я напълнил и обезвъздушил на няколко пъти докато си наглася нивото май и сложих повечко водичка и нормално тя си я изхвърли, но въпроса ми е от къде изхвърля излишната вода от казанчето?.. Иначе сега си закова температурата на малко под 90` и си върви сравнително добре и за 1000 км. не е мръднало нивото на водата (направи ми впечатление, че от начало като я доливам до средата някъде тя пак си пада на нивото което си иска и си стои там)Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.
Comment
Comment