Известие

Collapse
No announcement yet.

Разширителен съд за антифриз на 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разширителен съд за антифриз на 155

Моя нещо отгоре има странна цепнатина, та ми е интересно такъв съд на каква цена ще е и нов ли да го търся или втора ръка? Моя е с датчик за нивото на антифриза, но не испуска от него, а от една странна цепнатина отгоре на съда. Не е удрян - поне при мен де, не съм видял там да е натоварен - тия дни като го гледах даже реших да сменя и капачката на съда че май старата е с блокирал клапан!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

как така странна цепнатина. то по принцип разширителния съд не би трябвало да е пълен до горе а и ако цепнатината е отгоре мисля че би могъл и да го залепиш
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
      как така странна цепнатина. то по принцип разширителния съд не би трябвало да е пълен до горе а и ако цепнатината е отгоре мисля че би могъл и да го залепиш
      бе може да се пробва, ама като знам колко е стар - днес поръчах нов на ТиН...офф 66 лева е ама какво да се прави. Стар е тоя моя и като гледам за да не ми направи друга магария мисля да го сменя навреме. Така смених и радиатора преди време - просто не си струва разправията!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

а нов датчик поръча ли си. че по-вероятно стария ще се счупи ако опиташ да го извадиш
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
          а нов датчик поръча ли си. че по-вероятно стария ще се счупи ако опиташ да го извадиш
          Ми то идва с датчика - ама сега ходих там и не е тоя моя казан... нямат такъв.... кофти случка! Иначе си идва с датчика. Ся остава да се цапам с моя. Да го сваля и да пробвам да го лепна там. Поне е малко и е от горната страна - там какво го е накарало да стане незнам дано само сега с тия пътувания не се сцепи повече... с нова капачка съм и я държа леко открехната да не надува много не е затегната докрай де - иначе държи налягане.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

20 кинта

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
              20 кинта
              имаш лс!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ще използвам темата на колегата да задам няколко въпроса.
                Преди няколко дена си смених термостата и естествено източих профилактично целия антифриз и ми направи впечатление следното:
                Преди на загряла кола като отворя капачката на разширителния съд си личеше, че си има някакво налягане а сега нито съска нито нищо! Нормално ли е това? Да не би нещо капачката да ми преви някакви мизерии, защото доколкото знам системата трябва да си работи под някакво налягане колкото и да е малко?
                След като бях я напълнил и обезвъздушил на няколко пъти докато си наглася нивото май и сложих повечко водичка и нормално тя си я изхвърли, но въпроса ми е от къде изхвърля излишната вода от казанчето?.. Иначе сега си закова температурата на малко под 90` и си върви сравнително добре и за 1000 км. не е мръднало нивото на водата (направи ми впечатление, че от начало като я доливам до средата някъде тя пак си пада на нивото което си иска и си стои там)
                Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
                ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

Comment

Working...
                X